BejelentésDR. PUSZTAI ZOLTÁN - Nőgyógyászat természetesen
„A legtöbb ember nem a betegségébe hal bele, hanem az orvosságaiba.” (Moliére)

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponMeddőség / sterilitás

A fogamzóképességet akkor tekintjük normálisnak, ha rendszeres házasélet mellett – természetesen védekezés nélkül - egy éven belül terhesség következik be a (házas)párnál. A szubfebrilitás és az infertilitás fogalmak között régebben még különbséget tettünk, ma már azonban szinonimaként használjuk őket, mindkettőt a meddőség kifejezésére. Hazánkban és a fejlett országokban is a házaspárok mintegy 15%-a szenved meddőségben, előfordulása azonban az életkorral arányosan nő.

A meddőség okait a különböző szakirodalmi adatok kisebb-nagyobb eltéréssel, de a következők alapján határozzák meg:Láthatjuk, hogy igen sok esetben hibát követünk el, ha csak a hölgyeket „hibáztatjuk” a sikertelenségért, ugyanis az esetek 35-40 %-ban önállóan csak a férfinél fogunk valamilyen problémát találni. Emellett persze az esetek 50-70 %-ban a hölgyeknél (is) fogunk meddőséget okozó elváltozást detektálni, míg 10-20 %-ban még a legmodernebb orvosi vizsgálatokat bevetve sem fogjuk megtalálni a meddőség okát.

A meddőségi okokat tovább csoportosíthatjuk mind a férfi, mind a női vonalon anatómiai és funkcionális (működési ok: amelybe többek között a hormonális okok is beletartoznak) eltérésekre. Ezek részletezése szakorvosi mélységeket feszeget, túlmegy az általános tájékoztatás keretein.A nőgyógyászati szakrendelésünkön természetesen végig visszük a „szokásos” meddőségi vizsgálatokat. Ezek mellett egyedülálló és pótolhatatlan segítséget tudnak nyújtani az infravizsgálat és a mágneses quantum rezonancia vizsgálat (QRMA) vizsgálat, melyek olyan problémákra képesek rávilágítani, amiket sokszor a „szokásos” orvosi vizsgálatok (vérvétel, ultrahang…stb.) nem biztos, hogy mindig ki tudnak mutatni. Ezáltal egyúttal tovább tudjuk szűkíteni az „Ismeretlen eredetű meddőség” szeletét is.

További erőssége az infravizsgálatnak és a QRMA vizsgálatnak, hogy az egész szervezetet komplexen, egészében vizsgálják, így olyan összefüggésekre is rá tudunk világítani, melyek a célirányos szakorvosi vizsgálatok végzése közben sokszor a homályban maradnak, ugyanakkor adott esetben kifejezett jelentőségük lehet.

Van továbbá olyan meddőséget okozó betegség ( endometriózis ), amit a hagyományos orvosi módszerek közül csak a műtéti beavatkozást jelentő laparoscopia tud igazolni vagy elvetni. Az infravizsgálat segítségével információt tudunk gyűjteni műtét nélkül a kismedencei állapotokról, ezáltal segítséget tudunk nyújtani ahhoz, hogy indokolt lenne-e a laparoscopia (műtét) elvégzése. A QRMA vizsgálat pedig a háttérben zajló anyagcsere elváltozásokat és hormon eltéréseket képes megmutatni, melyek helyes korrigálása szintén szükséges lehet az oki kezelés szempontjából.

Természetgyógyászati ismeretünk és holisztikus szemléletünk kiegészítő véleményformálást tesz számunkra lehetővé, és adott esetben a „hiányzó pluszt” tudjuk ezzel adni a betegeinknek. (Megjegyezzük, hogy természetgyógyászati jellegű kezeléseket mi nem végzünk, de tanácsot tudunk adni a továbblépéshez!)

Ez a szemlélet és hozzáállás a meddőséghez, mint egy komplex rendszerbetegséghez eredményezte már több esetben is, hogy olyan hölgyek lettek várandósak, akiknél azt megelőzően a lombik módszerrel sem sikerült mindezt elérni!A meddőség okának minél pontosabb kiderítése céljából a különböző vizsgálatok elvégzése előtt célszerű 2-3 hónapon keresztül vezetni az alábbi ébredési hőmérséklet görbét - mindig reggel ébredéskor, felkelés előtt kell megmérni a testhőmérsékletet, mindig ugyanott és ugyanazzal a hőmérővel!
(Ezt a hőmérsékleti görbét az oldal alján található képgalériából ki tudja nyomtatni!)
Meddőségi vizsgálati csomag: azon betegeknek (házaspároknak), akik - a Lee dr szemléletéhez igazodó, minél pontosabb felmérést, - teljeskörű meddőségi kivizsgálást szeretnének kérni, összességében jelentős árkedvezménnyel az alábbi vizsgálati csomagot állítottuk össze:

- Első konzultáció, amely tartalmazza:
--- a.) nőgyógyászati manuális vizsgálat
--- b.) nőgyógyászati (hüvelyi) ultrahang vizsgálat
--- c.) szükség esetén cytológiai mintavétel (rákszűrés)
--- d.) teljes test infravizsgálat és QRMA vizsgálat elvégzése, műszeres hormonális ellenőrzés (női és férfi)
--- e.) hormontanácsadás dr. Lee hormonszemlélete alapján
--- f.) szükséges kezelések beállítása

- A teljeskörű orvosi dokumentáció átadása a 4. hónap leteltével, illetve a várandósság bekövetkeztekor, valamint műtéti igény esetén.
Üzenetküldés
Itt tud e-mailt küldeni nekünk!

E-mail címed:
Szöveg:


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!